Jeg har lest en artikkel som hevder at dersom øl står dagevis i kjøleskap så vil ølet forringes markant på smak, ølet bør ikke stå i kjøleskapet mer enn noen timer før servering.
Ølet utvikler (forandrer) seg hele tiden etter at det har kommet på flaske, spørsmålet er om dette er noe du ønsker eller om det er noe du vil bremse så mye som mulig. Jo høyere lagertemperatur, jo fortere utvikler ølet seg.
Ølet utvikler (forandrer) seg hele tiden etter at det har kommet på flaske, spørsmålet er om dette er noe du ønsker eller om det er noe du vil bremse så mye som mulig. Jo høyere lagertemperatur, jo fortere utvikler ølet seg.
Nei, verken lys eller romtemperatur er å anbefale selv om det står sånn i butikken. Som diskutert i den andre tråden er mye av det som står om lagring i den artikkelen bare tull. F.eks. vil ev. smaksholdige partikler som bunnfeller i kjøleskap også bunnfelle etter noen lengre tid i varmere temperatur, samtidig som ev. usmaker vil utvikle seg mye raskere i romtemperatur. Noen øltyper som skal modnes lenge kan med fordel lagres i kjellertemperatur, men jeg ville ikke gått høyere enn 12-14 grader over lengre tid.
Jeg har lest en artikkel som hevder at dersom øl står dagevis i kjøleskap så vil ølet forringes markant på smak, ølet bør ikke stå i kjøleskapet mer enn noen timer før servering.
Vi har noe som heter Arrhenius ligning.
I korte trekk sier den at for hver 10° celcius økning i temperatur , vil en kjemisk reaksjon gå 2-3 ganger raskere.
Så dersom du har et øl som du er fornøyd med slik det er, oppbevar det så kaldt som mulig.
Dersom du har et øl som du ønsker å modne, kan det være greit å ha det i en kjølig kjellertemperatur.
Setter du ølet i solen blir det ødelagt ganske fort.
Og den artikkelen i Aperitif fra 2011 (!) kan du bare (sorry my french) drite i. Tull fra begynnelse til slutt. Uforståelig at den fremdeles ligger ute.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.