Lagring av øl på glassflasker

Hei...

Etter at gjæringsprossesen er ferdig og man skal flaske ølet. Hvor lenge kan da ølet stå i flaske før det blir dårlig / går ut på dato. Skal man flaske etter 2 uker og så sette det kald. Eller kan man la det stå i romtemp og bare sett kald det man skal drikke snarere
Grunnen til at jeg spør: Er at jeg har tenk til å brygge litt forskjellig og spare litt av hvert brygg til sommeren.
Skal brygge ølsett av ekstrakt.
 
Du må sette ølet i romtemperatur for å få dannet kullsyre etter du har flasket ølet med sukker.

Når det kommer til hvor lenge det kan stå kommer det litt an på alkoholstyrken. Jo sterkerr jo lengre. Du kan nok fint lage øl nå og drikke det til sommeren.
 
En flaske ardenne blond fra haandbryggeriet. 7,5%

Brygget 11.01.12
Best før 11.01.14


Så å lagre til sommeren skal nok gå heeeelt fint :yes:
 
Når du har fått dannet tilstrekkelig kullsyre i flaskene (10 dager i romtemperatur er vanligvis nok), bør du sette flaskene kjølig og mørkt. Ikke nødvendigvis kjøleskapskaldt, jevn temperatur rundt 8-10 grader C går helt greit. Ved kjølig temperatur vil alt øl være holdbart i flere måneder, så fremt der ikke er noen tegn til infeksjon i utgangspunktet. Skikkelig sterkt øl kan være holdbart i flere år under optimale forhold.
 
Tilbake
Topp