Lagring av ØL

Etter å ha brygga i en stund kommer fort probleme opp rundt lagring av øl...

Øl skal jo lagres kalt og mørkt. 

Problemet er jo at etter en stund så har en en del forskjellig øl som ikke er av "belge" typen, og som en har behov for å lagre lenge...

Lurte på om noen har noen synspunkter på følgende:

Hva er viktigs: Lav temperatur, Stabil temperatur, Helt mørkt.

Har et Øl kjøleskap, av typen med dobbelt glass, Langtidlagring i et slikt, vil ølet ta "skade" av at det ikke står helt mørkt ? Eller bør en bruke en vanlig kjøleskap for langtidslagring ?

Fra: http://www.aperitif.no/Nyttige-verktoey/FAQ/Saa-lenge-kan-du-lagre-oel 
Øl på flasker kan holde i årevis. En vanlig norsk juleøl tåler minst ett år etter holdbarhetsdato, dersom den er godt lagret. For mye lys er ikke bra, og direkte sollys er direkte skadelig. Det innvirker både på smak og holdbarhet.

For mye lys, veldig vagt, Mitt Øl Skap står i en garsje, med vindu, men ikke i direkte sollys, Skulle kanskje hatt et trekk over døren for å hindre lys inn ?

:biersmile:
 
Var det ikke slik at 10 °C ekstra gir dobbelt så raske kjemiske endringer? Så et øl som ellers ville ha stått i fire år bare klarer to om du lagrer ved 20 °C istedenfor 10 °C. Og om du lagret det i direkte sollys ville det få merkbare skader etter under en halvtime. Eller sagt på en annen måte: romtemperatur er stort sett greit.
 
Tilbake
Topp