Etter å ha brygga i en stund kommer fort probleme opp rundt lagring av øl...
Øl skal jo lagres kalt og mørkt.
Problemet er jo at etter en stund så har en en del forskjellig øl som ikke er av "belge" typen, og som en har behov for å lagre lenge...
Lurte på om noen har noen synspunkter på følgende:
Hva er viktigs: Lav temperatur, Stabil temperatur, Helt mørkt.
Har et Øl kjøleskap, av typen med dobbelt glass, Langtidlagring i et slikt, vil ølet ta "skade" av at det ikke står helt mørkt ? Eller bør en bruke en vanlig kjøleskap for langtidslagring ?
Fra: http://www.aperitif.no/Nyttige-verktoey/FAQ/Saa-lenge-kan-du-lagre-oel
Øl på flasker kan holde i årevis. En vanlig norsk juleøl tåler minst ett år etter holdbarhetsdato, dersom den er godt lagret. For mye lys er ikke bra, og direkte sollys er direkte skadelig. Det innvirker både på smak og holdbarhet.
For mye lys, veldig vagt, Mitt Øl Skap står i en garsje, med vindu, men ikke i direkte sollys, Skulle kanskje hatt et trekk over døren for å hindre lys inn ?
:biersmile:
Øl skal jo lagres kalt og mørkt.
Problemet er jo at etter en stund så har en en del forskjellig øl som ikke er av "belge" typen, og som en har behov for å lagre lenge...
Lurte på om noen har noen synspunkter på følgende:
Hva er viktigs: Lav temperatur, Stabil temperatur, Helt mørkt.
Har et Øl kjøleskap, av typen med dobbelt glass, Langtidlagring i et slikt, vil ølet ta "skade" av at det ikke står helt mørkt ? Eller bør en bruke en vanlig kjøleskap for langtidslagring ?
Fra: http://www.aperitif.no/Nyttige-verktoey/FAQ/Saa-lenge-kan-du-lagre-oel
Øl på flasker kan holde i årevis. En vanlig norsk juleøl tåler minst ett år etter holdbarhetsdato, dersom den er godt lagret. For mye lys er ikke bra, og direkte sollys er direkte skadelig. Det innvirker både på smak og holdbarhet.
For mye lys, veldig vagt, Mitt Øl Skap står i en garsje, med vindu, men ikke i direkte sollys, Skulle kanskje hatt et trekk over døren for å hindre lys inn ?
:biersmile: