Tappet i går mitt andre brygg; en brown ale. Gleden var stor da jeg kunne konstatere en meget god lovende smak! Krysser nå fingrene for at alt er som det skal være når det er klar for konsumering! Frykten fra et misslykket førstebrygg fører da til et spørsmål om lagring:
Jeg bor i leilighet så har ikke så mange muligheter når det kommer til temperaturer. Altså enten er det rom temp (som varierer med ute temp) eller kjøleskap.
Med andre ord: Hvordan skal jeg lagre dette ølet (skal selvfølgelig drikkes asap)? Har for meg at det skal stå i rom temp til det er "ferdig", for så å flyttes til kjøleskap?
En annen sak: Mitt første brygg hadde en syrlig skarp gjær aktig smak og lukt. Smaken ble bare værre og værre etter hvor lenge ølet ble lagret (rom temp) hva kan dette ha vært? Villgjær eller oksidering?
Jeg bor i leilighet så har ikke så mange muligheter når det kommer til temperaturer. Altså enten er det rom temp (som varierer med ute temp) eller kjøleskap.
Med andre ord: Hvordan skal jeg lagre dette ølet (skal selvfølgelig drikkes asap)? Har for meg at det skal stå i rom temp til det er "ferdig", for så å flyttes til kjøleskap?
En annen sak: Mitt første brygg hadde en syrlig skarp gjær aktig smak og lukt. Smaken ble bare værre og værre etter hvor lenge ølet ble lagret (rom temp) hva kan dette ha vært? Villgjær eller oksidering?