Jeg har et sett Yuletide Ale 2013. Der står i beskrivelsen:
"Mesking: 65 °C i 60 min., 77 °C i 5 min. Ev. 66 °C i 90 min.
Koking: 90 min.
Gjæring: 17-20 °C i 14 dager, lagring på 4-15 °C i anslagsvis 8 uker. Kan drikkes før og tåler mye lengre lagring."
Hvordan bør lagringa best skje, i gjæringskaret eller f.eks. i Corneliusfat, med eller uten kullsyre?
Jeg har aldri før gjort maltbrygg og driver og forbereder utstyret med en viss "akademisk" tilnærming til prosessen. En del utstyr er på vei i posten. Kan vel rekke det før jul.
Lurte også på muligheten for å la vørteren sirkulere gjennom denne kjøleren (forlot Chicago i dag kl 11:16) nedsenket i min Sous Vide??? Den passet så fint!
"Mesking: 65 °C i 60 min., 77 °C i 5 min. Ev. 66 °C i 90 min.
Koking: 90 min.
Gjæring: 17-20 °C i 14 dager, lagring på 4-15 °C i anslagsvis 8 uker. Kan drikkes før og tåler mye lengre lagring."
Hvordan bør lagringa best skje, i gjæringskaret eller f.eks. i Corneliusfat, med eller uten kullsyre?
Jeg har aldri før gjort maltbrygg og driver og forbereder utstyret med en viss "akademisk" tilnærming til prosessen. En del utstyr er på vei i posten. Kan vel rekke det før jul.
Lurte også på muligheten for å la vørteren sirkulere gjennom denne kjøleren (forlot Chicago i dag kl 11:16) nedsenket i min Sous Vide??? Den passet så fint!