Lagring/modning IPA

Heisan godtfolk :)
Jeg er temmelig fersk på dette, har en fire batchers erfaring. Har til nå kun brygget IPA ferdigsett, satt de på fat og stort sett drukket de etter en uke i kjøleskap:) De blir knallgode med en gang:) Naa vil Jeg forsøke meg med klone og bruke beersmith. I oppskriften min sies det at den skal lagres i 30 dager på 18 grader..sukk.. Vel, spørsmålet mitt er egentlig om dette skal gjøres før eller etter karbonisering? Jeg bruker CO2 utstyr. Har det noe å si ? Er det stor smaksforskjell ved å lagre den en som anbefalt?,det er jo så vanskelig å sette den bort :)
 
Lagring skjer etter karbonering.
Men undres litt over hvorfor en IPA skal lagres i 30 dager. IPA er jo for ferskvare å regne.
 
Tappet selv en APA nå, med en gjær jeg har god kontroll på. 7 dager gjæring, tørrhumling fra dag fem, gradvis senket temperaturen fra dag syv. I går gikk det på fat og var nydelig fra første slurk.
 
Tilbake
Topp