Det er en regel som sier noe slikt som at et øl som har holdbarhet på 300 dager ved 10°C holder i 30 dager ved 20°C og 3 dager ved 30°C (med forbehold på tallene her, men det er ikke så viktig for dette spørsmålet).
Kan det samme overføres til øl som skal lagres, at en kan jukse med å lagre varmere en tenkt?
Jeg tvangskarbonerte Og flasket et lagerøl i går, Bryggselvs Oktoberøl, og etter oppskriften skal det etter hovedgjæring ha 14 dager karbonering i romtemperatur (utgår selvsagt) og deretter 2-3 uker "kaldt" hva nå en kaldt er...
Det står nå i gjæringsskapet på 5°C, men jeg har litt lyst til å brygge neste batch som da trenger samme skap.
Er det dumt å lagre det ved ca 15-20°C som er alternativet mitt, eller vil jeg bare fremskynde når det er ferdig, samt forkorte holdbarheten?
Sålenge det holder et par måneder er det godt nok, for det blir neppe eldre
Kan det samme overføres til øl som skal lagres, at en kan jukse med å lagre varmere en tenkt?
Jeg tvangskarbonerte Og flasket et lagerøl i går, Bryggselvs Oktoberøl, og etter oppskriften skal det etter hovedgjæring ha 14 dager karbonering i romtemperatur (utgår selvsagt) og deretter 2-3 uker "kaldt" hva nå en kaldt er...
Det står nå i gjæringsskapet på 5°C, men jeg har litt lyst til å brygge neste batch som da trenger samme skap.
Er det dumt å lagre det ved ca 15-20°C som er alternativet mitt, eller vil jeg bare fremskynde når det er ferdig, samt forkorte holdbarheten?
Sålenge det holder et par måneder er det godt nok, for det blir neppe eldre