Den har nå, halvannet døgn etter at den blei satt, sendt et par nølende små bobler opp gjennom gjærlåsen. Men det er tragisk tafatte greier sammenlignet med den muntre klukkinga fra A09 i den nordengelske brune som jeg satte i går
.
Nå har jeg lest flere innlegg på amerikanske fora der folk har bemerka at den var treig, så jeg lever i håpet. Men jeg angrer på at jeg ikke satte en starter, som du gjorde - og slik jeg pleier å gjøre sjøl, også. Men jeg skulle liksom gjøre det så enkelt som mulig i går; kjørte til og med uten skylling
. Og så har jeg utveksla noen mailer med Gino Baart i Fermentis som har styrka meg i trua på at det bare er å slenge tørrgjæren oppi. Og det skulle jo gjelde for Lallemands gjær, også.
Når jeg tenker meg om, så husker jeg at det ikke var allverdens fart i Wyeasts kølschgjær, heller, da jeg satte en starter på den. Og det er muligens den samme gjæren.