Har siden nyttår opplevd flere batcher med gjæring som går veldig lenge. Ale med us-05 går 5-6 uker med en temperatur på mellom 20 og 24 grader. Kvaliteten og smaken er fortreffelig, men hva kan dette skyldes?
Det hørtes da ekstremt ut.
Gode gjærforhold for øvrig? Bra pitch-rate, bruker du starter, lufter du vørteren godt, bruker næring?
Varierer temperaturen veldig iløpet av dagen?
Har du sjekket datoen på gjærpakkene?
Har du dårlig karma?
Forresten, 5-6 uker?
Gitt av hver prøve er ca 200ml og du tar én prøve annenhver dag etter første uke er jo det nesten fire liter øl bare i prøver
Har du sjekket/kalibrert smaksløkene
Just checkin,ikke vondt ment. Forutsatt at det er riktig det du sier angående lengden på gjæringsprossessen så burde resultatet ikke være tipp topp
En gjæringsforløp som ifølge TS bruker 5-6 uker på over 20 grader til FG, der en normal sunn prosess er ferdig på 3 dager?? Skeptisk, høres ut som en vits
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.