Langtidslagring: Flasker vs fat

Jo

Norbrygg-medlem
Hei!

Har en del  Old Ale stående i gjæringsdunker, skal tappe i helgen. Den er relativt kraftig (OG 1.081, FG 1.023) skal stå til lagring en stund.

Vil smaken utvikle seg vesentlig forskjellig avhengig av om jeg lagrer på corneliusfat eller flaske?
 
Vanskelig å si, det avgjørende er nok først og fremst oppbevaringen og hvor mye oksygen fom finner veien inn i forpakningen ved tapping. Jeg har hatt old ale stående lenge til lagring både på fat og flasker, og har vel ikke egentlig merket nevneverdig forskjell. E fordel med fat er selvsagt muligheten for å justere CO2-innholdet i ettertid.
 
Takk for svar!

Vi ender opp med 50/50 flaske/fat, blir spennende å kjenne evt. Forskjeller over tid.

Men, hva er egentlig ideell lagringstemperatur for en øl som dette?
 
Tilbake
Topp