Late ølet stå, eller stole på smaken? Om gjæring og flasking.

Eg har brygga ein Porter.
Vekt på vørter: 1086
Vekt etter fire dagar gjæring: 1038

No skjønar eg godt at tid på gjærkar og vekt seier at eg berre skal ta livet med ro og la ølet stå ei veke til. Men så har det seg slik, at eg smaka på ølet... Det var heilt prima! Faktisk er eg svært usikker på om eg vil ha det turrare.
Så no spør eg dykk, som sit med så mykje kunnskap, skal eg late det stå? Vil det utvikle smak og fylde, vil ting skje som eg går glipp av om eg flasker no? Eller skal eg berre stole på munn og nase, og få det i flaske fortare enn svint?

G
 
Du må vente til gjæringsprosessen er ferdig. Hvis du flasker for tidlig lager du bomber. Om du får øl søt eller tørr, bestemmer du på bryggedagen; oppskrift, mesking, o.s.v.

Gjæringsproses kan ta fra 1 til 2 uker gjennomsnitt. Men det kan ta kortere og lengre også. Erfaring viser det etterhvert  :biersmile:
 
Tilbake
Topp