Hei.
Jeg er relativt fersk i "faget" og brygget en kontinental lager i går kveld/natt. Bruker Grainfather og brukte følgende oppskrift:
4500 g pilsnermalt
450 g byggflak
50 g carapils liknende malt (kraftigere/ sterkere type ifølge selger) Wyeast 2124 feskgjær (smackpose)
Mesket 65 grader i 60 min. Koketid 75 min. Ca 25 l ferdig vørter. Forventet OG 1045, FG 1015.
OG ble 1042, litt lavere enn forventet. Jeg brukte Wyeast 2124 ferskgjær. I oppskriften jeg brukte var det whitelabs WLP830 og forventet FG 1015. Hvis dette slår til vil alkohol % lavere enn ønskelig. Noen som har erfaring med hva jeg kan forvente av FG? Bør jeg/ kan jeg maltekstrakt i vørteret for å øke OG?
Burde målt tidligere i prosessen og kokt ned mer sikkert...
Jeg er relativt fersk i "faget" og brygget en kontinental lager i går kveld/natt. Bruker Grainfather og brukte følgende oppskrift:
4500 g pilsnermalt
450 g byggflak
50 g carapils liknende malt (kraftigere/ sterkere type ifølge selger) Wyeast 2124 feskgjær (smackpose)
Mesket 65 grader i 60 min. Koketid 75 min. Ca 25 l ferdig vørter. Forventet OG 1045, FG 1015.
OG ble 1042, litt lavere enn forventet. Jeg brukte Wyeast 2124 ferskgjær. I oppskriften jeg brukte var det whitelabs WLP830 og forventet FG 1015. Hvis dette slår til vil alkohol % lavere enn ønskelig. Noen som har erfaring med hva jeg kan forvente av FG? Bør jeg/ kan jeg maltekstrakt i vørteret for å øke OG?
Burde målt tidligere i prosessen og kokt ned mer sikkert...