Hei, jeg er helt ny på forumet, og helt fersk når det kommer til ølbrygging.
Jeg har nå 2 batcher med øl stående. 1 på flasker, og 1 på gjæring.
Den første jeg laget, en Amerikansk IPA, er laget av tørrekstrakt kjøpt hos Vestbrygg i Bergen.
Der føler jeg at alt var gjort riktig, jeg smakte på den før den ble flasket, og det smakte godt.
I morgen skal jeg smake den fra flasken for første gang, veldig spent!
Men nå på lørdag skulle jeg lage min andre øl, også tørrekstrakt, kjøpt hos Vestbrygg.
Det var 7 Fjell sin Vinter.
Der har noe gått galt.... Men siden jeg er såpass uerfaren som jeg er, så vet jeg ikke hva som er feil, om den er ødelagt osv.
Derfor håper jeg at noen her kan hjelpe meg
Jeg fulgte oppskriften, og alle retningslinjene som er for ekstraktbrygging.
Men når det kokte opp så kokte det litt over, det gjorde det 3 ganger, så noe svinn ble det.
Når jeg helte alt over i gjæringsfatet (etter å ha kjølt ned) så fylte jeg også på med vann. Oppskriften sier vel 22-25L, jeg fylte opp til litt over 25...
Så helte jeg gjær oppi FØR jeg leste av OG.
Problemet er som følger: OG skulle vært 1.068, men hvis jeg har lest riktig så er den bare 1.032....
Temperaturen når jeg målte var ca 20 grader som det skal være.
Hvorfor er OG så lav ? Pga det kokte over ? Pga for mye vann? Fordi gjæren kom oppi før jeg leste av (det tror jeg ikke, men jeg er nybegynner, så jeg vet ikke så mye foreløpig )?
Er ølen nå ødelagt ? Er det vits å vente på at den skal bli ferdig for å se ?
Setter stor pris på svar!
Med vennlig hilsen en fersk og ung ølbrygger
Jeg har nå 2 batcher med øl stående. 1 på flasker, og 1 på gjæring.
Den første jeg laget, en Amerikansk IPA, er laget av tørrekstrakt kjøpt hos Vestbrygg i Bergen.
Der føler jeg at alt var gjort riktig, jeg smakte på den før den ble flasket, og det smakte godt.
I morgen skal jeg smake den fra flasken for første gang, veldig spent!
Men nå på lørdag skulle jeg lage min andre øl, også tørrekstrakt, kjøpt hos Vestbrygg.
Det var 7 Fjell sin Vinter.
Der har noe gått galt.... Men siden jeg er såpass uerfaren som jeg er, så vet jeg ikke hva som er feil, om den er ødelagt osv.
Derfor håper jeg at noen her kan hjelpe meg
Jeg fulgte oppskriften, og alle retningslinjene som er for ekstraktbrygging.
Men når det kokte opp så kokte det litt over, det gjorde det 3 ganger, så noe svinn ble det.
Når jeg helte alt over i gjæringsfatet (etter å ha kjølt ned) så fylte jeg også på med vann. Oppskriften sier vel 22-25L, jeg fylte opp til litt over 25...
Så helte jeg gjær oppi FØR jeg leste av OG.
Problemet er som følger: OG skulle vært 1.068, men hvis jeg har lest riktig så er den bare 1.032....
Temperaturen når jeg målte var ca 20 grader som det skal være.
Hvorfor er OG så lav ? Pga det kokte over ? Pga for mye vann? Fordi gjæren kom oppi før jeg leste av (det tror jeg ikke, men jeg er nybegynner, så jeg vet ikke så mye foreløpig )?
Er ølen nå ødelagt ? Er det vits å vente på at den skal bli ferdig for å se ?
Setter stor pris på svar!
Med vennlig hilsen en fersk og ung ølbrygger