heisann
da har jeg akkurat satt mitt andre brygg til gjæring. ble denne ferdig APA pakken fra olbrygging.no http://www.olbrygging.no/products/american-pale-ale-apa
mesket med 25 liter vann på 65-68 grader i 60 min. va veldig vanskelig å holde jevn temperatur med BB30en syns jeg. satt termostaten ned på 60 grader til slutt med tempen bare økte.
skyllet med 7 liter vann på 80 grader.
koketid 1 time. derettter brukte jeg ca 25 min på å kjøle det ned til 20 grader. lagde så en virvelstrøm med røreskjeen i 1 minutts tid og lot det stå i ca 1.5 time for at grums sko synke til bunn.
målte OG til 1058. dette var litt under det som stod at det skulle være (1060-1065).
ble ca 17 liter vørter i gjærkaret, lå ca 4 liter ijgen i bunn av kokekjelen med dette lignet mer på tykk grøt enn rennendes vørter så jeg valgte å ikke ta det med i gjærigskaret.
jeg syns det var ganske lite med 17 liter vørter.
i tillegg var jo OG litt lav, dette tyder vel på at jeg skyllet med litt for mye vann? men hadde jeg skyllet med mindre hadde jeg jo endt opp med enda mindre vørter.
jeg resirkulrte nesten konstant under mesking og rørte litt av og til. kokte noe av tiden med lokket på og noe av tiden med lokket av.
noen ide om hva jeg kan ha gjort galt?
da har jeg akkurat satt mitt andre brygg til gjæring. ble denne ferdig APA pakken fra olbrygging.no http://www.olbrygging.no/products/american-pale-ale-apa
mesket med 25 liter vann på 65-68 grader i 60 min. va veldig vanskelig å holde jevn temperatur med BB30en syns jeg. satt termostaten ned på 60 grader til slutt med tempen bare økte.
skyllet med 7 liter vann på 80 grader.
koketid 1 time. derettter brukte jeg ca 25 min på å kjøle det ned til 20 grader. lagde så en virvelstrøm med røreskjeen i 1 minutts tid og lot det stå i ca 1.5 time for at grums sko synke til bunn.
målte OG til 1058. dette var litt under det som stod at det skulle være (1060-1065).
ble ca 17 liter vørter i gjærkaret, lå ca 4 liter ijgen i bunn av kokekjelen med dette lignet mer på tykk grøt enn rennendes vørter så jeg valgte å ikke ta det med i gjærigskaret.
jeg syns det var ganske lite med 17 liter vørter.
i tillegg var jo OG litt lav, dette tyder vel på at jeg skyllet med litt for mye vann? men hadde jeg skyllet med mindre hadde jeg jo endt opp med enda mindre vørter.
jeg resirkulrte nesten konstant under mesking og rørte litt av og til. kokte noe av tiden med lokket på og noe av tiden med lokket av.
noen ide om hva jeg kan ha gjort galt?