Limoncello IPA

Hei
Utstyr: BB60

Tenkte på følgende oppskrift: Men er usikker på hvor mye Laktose
Evnt andre tips til å forandre oppskriften?

Batch Size (fermenter): 40,00 l
Boil Size: 51,32 l

9,02 kg Pilsner (2 Row) UK (2,0 EBC) Grain 1 70,1 %
1,81 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 2 14,1 %
1,20 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 3 9,3 %

136,05 g Chinook [11,90 %] - Boil 60,0 min Hop 5 89,1 IBUs
49,47 g Citra [12,00 %] - Boil 10,0 min Hop 7 11,9 IBUs
49,47 g Citra [12,00 %] - Boil 5,0 min Hop 8 6,5 IBUs
49,47 g Nelson Sauvin [12,00 %]- Boil 5,0 min Hop 4 1,3 IBUs

150,17 g Chinook [11,90 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 10 0,0 IBUs
49,89 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 11 0,0 IBUs

1,8 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35,49ml]

0,83 kg Milk Sugar (Lactose) [Boil for15 min](0,0 EBC)Sugar 6 6,5 %

Lemmon peel in secondary fermentation
 
Skal det være en IPA ville jeg fjernet mye av chinooken ved 60 og lagt til senere. Men ikke som chinook. For meg ser den ut til å bli en ganske røff greie som egentlig kan ha mer senhumling for smak og aroma.
 
Ville halvert 60min Chinnook til 40-50 IBU, erstattet senere Chinook med f.eks Sorachi Ace (sitrus aroma), så raspet sitron og appelsinskall siste 5 min av koken ( ca 2g/liter av hver). Usikker på hva du vil oppnå med laktosen...
 
Tilbake
Topp