Fatet for 4 uker siden en American IPA Gahr edition fra bryggselv, smakte på den i går men fikk veldig lite skum og litt tåkete øl. Smaken var fortreffelig, ser ut til at det er kullsyre i det, men er lite fornøyd med skummet.
Her er litt data på brygget med en BB30:
Mesket på 64- 65*C 75 min
når jeg skulle opp på 78 grader ble BB30 stående og henge på 72*C i ca 20 min før jeg traff 78*C deretter holdt jeg den i 10 min.
Skyllevann 78*C
KOK 90 min
OG: 1065
FG: 1010
Satt til karbonisering med Co2 på 1,1 bar - 4 - 6*C
Tappekranen er en flexitap med 1 meter 3/16 skumdempene slange. Når jeg tappet i en halvliter i går med helling i glasset ble det ikke noe skum men når jeg tappet et annet glass med glasset stående vanlig på bordet og tappe i midten av glasses ble det noe skum i glasset.
Kan det være slangen/kranen som gjør det?
Her er litt data på brygget med en BB30:
Mesket på 64- 65*C 75 min
når jeg skulle opp på 78 grader ble BB30 stående og henge på 72*C i ca 20 min før jeg traff 78*C deretter holdt jeg den i 10 min.
Skyllevann 78*C
KOK 90 min
OG: 1065
FG: 1010
Satt til karbonisering med Co2 på 1,1 bar - 4 - 6*C
Tappekranen er en flexitap med 1 meter 3/16 skumdempene slange. Når jeg tappet i en halvliter i går med helling i glasset ble det ikke noe skum men når jeg tappet et annet glass med glasset stående vanlig på bordet og tappe i midten av glasses ble det noe skum i glasset.
Kan det være slangen/kranen som gjør det?