Liten avktivitet i gjærlås etter 48 timer, noe galt?

På fredag brygget jeg en creamAle og brukte WLP080 Cream Ale gjær.
Gjæren var i ferd med å gå ut på dato så lagde en stor starter på 4 liter som stod i 48 timer på magnetrører. Virker som det var god aktivitet i starteren for det skummet så godt at det rant over kolben.
Etter koking hadde jeg en OG på 1065.
I går var det litt aktivitet i gjærlåsen. Ikke akkurat noe stormgjæring men det "ploppet" jevnt.
I dag derimot var det nesten stopp. Åpnet lokket og så det var et tykt skumlag.
Kan gjæren ha vært for dårlig eller oppfører denne gjærtypen seg slik? Har aldri prøvd denne gjærtypen før.
Noen som har brukt den, eller har en forklaring på hva som kan ha skjedd?
 
Skum = bra
Ingen plopping = trenger ikke bety noe

RDWHAHB

Sjekk gjerne SG underveis om du er nærvøs.
 
Tilbake
Topp