Hva blir den "egentlige" forskjellen på et overgjæret og undergjæret brygg når alle forutsetninger ellers bestemmes å være identiske ?
-samme vørter
-samme gjæringstid
-samme lagringstid
-samme temperaturer
Eksemplene kan variere fra at brygget med overgjær gjæres kaldt og undergjær gjæres varmere, eller at man eks. velger en mellomting på 14 grader?
Spørsmålet er altså: hvor mye har det å si om man velger overgjær contra undergjær ?
Hva hvis gjærtypen er lik, mens de andre forutsetningene bestemmes å være forskjellige ?
Antar at dette gjør større forskjell ?
:jaha:
Noen som har noe glupt å lære av her ?
-samme vørter
-samme gjæringstid
-samme lagringstid
-samme temperaturer
Eksemplene kan variere fra at brygget med overgjær gjæres kaldt og undergjær gjæres varmere, eller at man eks. velger en mellomting på 14 grader?
Spørsmålet er altså: hvor mye har det å si om man velger overgjær contra undergjær ?
Hva hvis gjærtypen er lik, mens de andre forutsetningene bestemmes å være forskjellige ?
Antar at dette gjør større forskjell ?
:jaha:
Noen som har noe glupt å lære av her ?