Se løsning i slutten av tråden. Her er det opprinnelige innlegget:
Vet det er mange som sliter med det samme. Jeg har kanskje blitt veldig følson for dette dette de senere år.
Jeg blir ikke slik av vanlig butikkøl. Jeg regner med at det er gjæren som gjør dette. I og med at det er levende gjær i hjemmebrygget, mot filtrert og pasturisert butikkøl.
Jeg har gjort noen eksperimenter for å få bukt med problemet uten hell.
Jeg har kjøpt ølfilter som jeg har koblet mellom fatet og krana. Tror det er på 5micron. Ingen forbedring, selv om ølet er helt klart.
Så har jeg køarnet det med gelantin på fatene. Noe som fungerer bra. Men ingen reduksjon i dette problemet..
Det siste har vært at jeg har hatt brygget på plastflasker. Så har det ligget et par timer i stekeovnen. Da har jeg tatt de ut når temperaturen har nærmet seg 90°C.
Jeg har gjort dette på samme måte med å koke opp en stor kjele med vann. Der flaskene har ligget nedi. Også her har temperaturen lugget på over 80°C.
Dette skulle jo i aller høyeste grad pasturisere brygget, og drepe all gjæren pga. Høy temp. Men ingen merkbar forskjell...
Flere som kjenner til dette fenomenet? Noen som har funnet løsningen?
Vet det er mange som sliter med det samme. Jeg har kanskje blitt veldig følson for dette dette de senere år.
Jeg blir ikke slik av vanlig butikkøl. Jeg regner med at det er gjæren som gjør dette. I og med at det er levende gjær i hjemmebrygget, mot filtrert og pasturisert butikkøl.
Jeg har gjort noen eksperimenter for å få bukt med problemet uten hell.
Jeg har kjøpt ølfilter som jeg har koblet mellom fatet og krana. Tror det er på 5micron. Ingen forbedring, selv om ølet er helt klart.
Så har jeg køarnet det med gelantin på fatene. Noe som fungerer bra. Men ingen reduksjon i dette problemet..
Det siste har vært at jeg har hatt brygget på plastflasker. Så har det ligget et par timer i stekeovnen. Da har jeg tatt de ut når temperaturen har nærmet seg 90°C.
Jeg har gjort dette på samme måte med å koke opp en stor kjele med vann. Der flaskene har ligget nedi. Også her har temperaturen lugget på over 80°C.
Dette skulle jo i aller høyeste grad pasturisere brygget, og drepe all gjæren pga. Høy temp. Men ingen merkbar forskjell...
Flere som kjenner til dette fenomenet? Noen som har funnet løsningen?
Sist redigert: