Har tenkt på dette med lukket overføring fra gjæringskaret til corneliusfat, både for mindre søl, potensiell oksidering og minske faren for infeksjoner.
Har sett en del forslag bl.a på YouTube, men ser at «ingen» tar med i beregningen at volumet av væsken som går ut av gjæringskaret må erstattes med noe. De tar ut vannlåsen og fyller med slange rett i fatet, enten via ut-porten eller luken. De fleste fyller CO2 i fatet, så den er grei.
Jeg tenker at hvis man fyller fatet med CO2, blåser av x-antall ganger for å få ut oksygen, og tilslutt står igjen med CO2-fylt fat uten trykk. Deretter kobler man mellom utgangen på gjæringskaret (væske) og ut-porten på fatet.
Inn-porten på fatet kobler man så til toppen av gjæringskaret hvor vannlåsen normalt står (CO2).
Plasserer man gjæringskaret høyere enn fatet, vil man da ha et lukket system hvor væske vil renne inn i fatet, og væsken vil presse CO2 opp og inn i gjæringskaret igjen.
Dette må da være utprøvd?
Har sett en del forslag bl.a på YouTube, men ser at «ingen» tar med i beregningen at volumet av væsken som går ut av gjæringskaret må erstattes med noe. De tar ut vannlåsen og fyller med slange rett i fatet, enten via ut-porten eller luken. De fleste fyller CO2 i fatet, så den er grei.
Jeg tenker at hvis man fyller fatet med CO2, blåser av x-antall ganger for å få ut oksygen, og tilslutt står igjen med CO2-fylt fat uten trykk. Deretter kobler man mellom utgangen på gjæringskaret (væske) og ut-porten på fatet.
Inn-porten på fatet kobler man så til toppen av gjæringskaret hvor vannlåsen normalt står (CO2).
Plasserer man gjæringskaret høyere enn fatet, vil man da ha et lukket system hvor væske vil renne inn i fatet, og væsken vil presse CO2 opp og inn i gjæringskaret igjen.
Dette må da være utprøvd?