Jeg satte mitt aller første brygg til gjæring for 4 dager siden.
Jeg brygger en pilsner på ekstrakt ettersom jeg er nødt til å brygge i en kjeller som er ganske kald på denne tiden av året (kanskje ikke helt ideelt som et første brygg? Men det holder seg ganske stabilt på 10 c så håper det skal gå fint)
Er brygget på pilsnermalt ekstrakt, Saaz pellets til både bitter, smak og aroma og mye saflager w37/70 etter anbefalt dosering. Har også brukt en teskje white labs gjærnæring. OG 1.049
Det begynte å ploppe i låsen etter kun noen timer og har holdt på bedre enn forventa siden da, men nå lukter det sterkt av grønne oliven fra gjærlåsen. Spørsmålet er altså har jeg gjort noe galt ut ifra den informasjonen jeg har oppgitt? Er dette en vanlig lukt? Kan ølet mitt være infisert?
Jeg brygger en pilsner på ekstrakt ettersom jeg er nødt til å brygge i en kjeller som er ganske kald på denne tiden av året (kanskje ikke helt ideelt som et første brygg? Men det holder seg ganske stabilt på 10 c så håper det skal gå fint)
Er brygget på pilsnermalt ekstrakt, Saaz pellets til både bitter, smak og aroma og mye saflager w37/70 etter anbefalt dosering. Har også brukt en teskje white labs gjærnæring. OG 1.049
Det begynte å ploppe i låsen etter kun noen timer og har holdt på bedre enn forventa siden da, men nå lukter det sterkt av grønne oliven fra gjærlåsen. Spørsmålet er altså har jeg gjort noe galt ut ifra den informasjonen jeg har oppgitt? Er dette en vanlig lukt? Kan ølet mitt være infisert?