Hei, jeg har tre humleplanter som vokser i hagen som foreløpig er uprøvde i brygg.
Humlen er av ukjent type - tror den opprinnelig ble beskaffet via en planteauksjon for mange år siden fra en stor gård i nærheten. Mulig denne planten/humla ble brukt til brygging der for fire fem generasjoner siden.
Lukten er det jeg vil kalle krydderaktig. Minner kanskje litt om Simcoe blant de kommersielle variantene jeg kjenner til.
Så til spørsmålet: hva er typisk lupulinmengde på konglene ? Er dette noe som kan være verdt å bruke til brygging? Er dette en typisk mengde for de kommersielle sortene når man dyrker disse hjemme her i Norge?
Vedlagte bilder viser humlekongle overvintret ute
Humlen er av ukjent type - tror den opprinnelig ble beskaffet via en planteauksjon for mange år siden fra en stor gård i nærheten. Mulig denne planten/humla ble brukt til brygging der for fire fem generasjoner siden.
Lukten er det jeg vil kalle krydderaktig. Minner kanskje litt om Simcoe blant de kommersielle variantene jeg kjenner til.
Så til spørsmålet: hva er typisk lupulinmengde på konglene ? Er dette noe som kan være verdt å bruke til brygging? Er dette en typisk mengde for de kommersielle sortene når man dyrker disse hjemme her i Norge?
Vedlagte bilder viser humlekongle overvintret ute
Vedlegg
Sist redigert: