Lupulinmengde hjemmedyrka humle

Bruker du hjemmedyrket humle i ølbrygging med gode resultater?

  • Ja - som bitterhumle til alle ølsorter

    Stemmer: 0 0,0%
  • Ja - til smak/aroma/tørrhumle i humledominerte ølsorter

    Stemmer: 1 12,5%
  • Ja - brukt på annen måte

    Stemmer: 0 0,0%
  • Har forsøkt det, men har sluttet

    Stemmer: 0 0,0%
  • Nei, har ikke brukt hjemmedyrka humle

    Stemmer: 7 87,5%

  • Totalt antall stemmer
    8

Bbrygg

Norbrygg-medlem
Hei, jeg har tre humleplanter som vokser i hagen som foreløpig er uprøvde i brygg.

Humlen er av ukjent type - tror den opprinnelig ble beskaffet via en planteauksjon for mange år siden fra en stor gård i nærheten. Mulig denne planten/humla ble brukt til brygging der for fire fem generasjoner siden.
Lukten er det jeg vil kalle krydderaktig. Minner kanskje litt om Simcoe blant de kommersielle variantene jeg kjenner til.

Så til spørsmålet: hva er typisk lupulinmengde på konglene ? Er dette noe som kan være verdt å bruke til brygging? Er dette en typisk mengde for de kommersielle sortene når man dyrker disse hjemme her i Norge?

Vedlagte bilder viser humlekongle overvintret ute
 

Vedlegg

  • 20170412_170556.jpg
    20170412_170556.jpg
    148,8 KB · Sett: 39
  • 20170412_170707.jpg
    20170412_170707.jpg
    417,3 KB · Sett: 35
  • 20170412_170720.jpg
    20170412_170720.jpg
    425,9 KB · Sett: 35
  • 20170412_170733.jpg
    20170412_170733.jpg
    334,4 KB · Sett: 35
Sist redigert:
Tilbake
Topp