Lys Belgisk Ale

Brygger en lys belgier i morgen med pils,hvete og hvit candisukker. Valget falt på WLP550 som står på kolben nå.
Har noen spørsmål i forbindelse med denne:

Proteinrast nødvendig? Bør candisukkeret kokes i 90 min? Mesketemp? Tenkte jeg skulle meske lavt men tar i mot innspill. Er også interessert i andres erfaringer med 550.
 
Mulig dette er litt sent siden du skulle brygge i dag.

Jeg hadde droppet proteinrast (ser ikke poenget med mindre du bruker noe obskur umodifisert pilsnermalt) og mesket på 65 grader, denne skal vel være relativt tørr.

Ville hatt kandissukkeret i på slutten for å unngå for mye karamelisering.
 
Brygget i morges men takker for svar. Mesket på 65 grader og tilsatte candysukkeret når det var 20 min igjen av kok.
Dreit meg imidlertid ut på kjølinga og hadde 26 graders vørter når jeg hadde tappet til gjæringskaret. Jeg lot den stå i ca 6 timer på rom med 17-18 grader før jeg pitchet. Langt fra opptimalt men håper det går bra :attevar:
 
Det går nok helt fint. Pitchingtemperatur er ikke fullt så kritisk på belgiere siden det uansett er ønskelig med en god del estere i smaksprofilen. Blir nok bra øl
 
Tilbake
Topp