Hei,
jeg leiter etter en lys type malt jeg kan bruke som spesialmalt, dvs ikke meske.
Jeg har brukt Crystal Malt 150EBC fra vin og bar, men skulle ideellt sett hatt tak i en noe lysere krystall/karamell-malt.
Hos Petit har de "Pils karamellmalt Muntons hel EBC 27-43, 1 kg", men når jeg kikker på Muntons hjemmesider, ser jeg at den malten som passer best til denne beskrivelsen er "Cara-pils Malt , EBC 27 - 43". Men er Cara-pils Malt det samme som karamellmalt? I howtobrew synes det som om dette utrykket brukes om Dextrinmalt. Må dette isåfall meskes?
Hos Maltbua fant jeg noe som het "Caramel light GlobalMalt 20-30 EBC", og det er den jeg har mest trua på foreløpig, selv om GlobalMalt omtaler caramel maltene sine som "For increasing the flavour of alcohol-free or low-alcohol beers, or the darker types also for colouring while avoiding a burnt flavour."
Hvilke av disse malttypene egner seg til "trekking" i ekstrakt+spesialmaltbrygg?
(Jeg har tenkt å ta ett brygg til på dette nivået før jeg guffer opp til minimesk)
jeg leiter etter en lys type malt jeg kan bruke som spesialmalt, dvs ikke meske.
Jeg har brukt Crystal Malt 150EBC fra vin og bar, men skulle ideellt sett hatt tak i en noe lysere krystall/karamell-malt.
Hos Petit har de "Pils karamellmalt Muntons hel EBC 27-43, 1 kg", men når jeg kikker på Muntons hjemmesider, ser jeg at den malten som passer best til denne beskrivelsen er "Cara-pils Malt , EBC 27 - 43". Men er Cara-pils Malt det samme som karamellmalt? I howtobrew synes det som om dette utrykket brukes om Dextrinmalt. Må dette isåfall meskes?
Hos Maltbua fant jeg noe som het "Caramel light GlobalMalt 20-30 EBC", og det er den jeg har mest trua på foreløpig, selv om GlobalMalt omtaler caramel maltene sine som "For increasing the flavour of alcohol-free or low-alcohol beers, or the darker types also for colouring while avoiding a burnt flavour."
Hvilke av disse malttypene egner seg til "trekking" i ekstrakt+spesialmaltbrygg?
(Jeg har tenkt å ta ett brygg til på dette nivået før jeg guffer opp til minimesk)