Lys Pale Ale with Mango "Lager" Ekstrakt

Brygget nylig en "mango ipa" som ikke falt helt i smak.. Det var helmer ikke noe "bitterhet".. Jeg brukte Geordie Mild ekstraktet istede for en lysere malt ekstrakt.. med all gjærsukkeret, tørrhumling, Mango,Annanas og pasjonsfrukten så ble ølet ganske "søt" noe som ikke falt i smak.. så med den erfaringen så prøver jeg en siste gang med ekstrakt før jeg nå går over til All Grain brygg! (Det gledes)

Min fremgangs måte:

Dag 1.
Jeg kjøpte Geordie Lager på lokale Europris.
Hadde lyst på en litt "høyere alk % så istede for å fylle gjærkaret opp til 22-25 Liter, så fylte jeg opp til 15 Liter.
Deretter så koker jeg 3-4 liter bitterhumle (40g Sorachi Ace) i en 45-60'minutt
Etterfulgt av å tømme humle tee'n i gjærkaret ilag med malt ekstraktet.
Jeg bruker gjæren som fulgte med, bare fordi..

Dag 7.
Så tørhumlet jeg 50g Amarillo og 50g Citra.

Dag 10.
Kjøpte 2 poser smoothie mix med Mango, papaya og Annanas. Totalt 800g
Varmet dette opp i en kasserolle og moste dette litt i 10 minutter. Kjølte dette ned til 30 grader og tilsetter deretter dette i gjærkaret.
(Fg10:06)

Dag 13.
Så er det på tide med en 2 dagers cold crash. (Fg 10:06)

IMG_1138.JPG
IMG_1150.JPG
IMG_1263.JPG
IMG_1271.JPG
IMG_1268.JPG
IMG_1269.JPG


Har gjort om vinterhagen min til brygge rom.

IMG_1239.JPG
IMG_1187.JPG
 
Topp