Finn Berger
Moderator
Maillardreaksjoner har vært diskutert mye i forbindelse med dekoksjon, men det har også vært hevda at du får dem under kok. I den siste Experimental Brewing podcasten (#164) refererer Drew Beechum en studie som konkluderer med at det ikke skjer maillardreaksjoner i løpet av et kok på 60 minutter. De maillardreaksjonsproduktene vi har i ølet, stammer altså fra maltet, ikke fra noe vi gjør.
Dette er logisk ut fra det vi veit om betingelsene for at det skal skje maillardreaksjoner, men det er interessant å få en studie som konkluderer slik, også. Og så går det kanskje an å håpe at det kommer flere undersøkelser, for bare én er for lite.https://www.experimentalbrew.com/
Dette er logisk ut fra det vi veit om betingelsene for at det skal skje maillardreaksjoner, men det er interessant å få en studie som konkluderer slik, også. Og så går det kanskje an å håpe at det kommer flere undersøkelser, for bare én er for lite.https://www.experimentalbrew.com/