Da brygget vi batch #2 i går, og som alt annet, så går ting bedre for hver gang!
Men har et spørsmål ang OG og måling av den.
1. Er det ikke lurt og måle OG før man begynner koking, for få en indikasjon på om
man trenger å tilsette mer vann for å treffe riktig?
2. Vi tappet vår prøve ifra kranen til BB30 og fikk rundt 1,052.
Da fylte vi på ca 2 liter til (gjennom maltet som står i ristetn)
Men når vi hadde hatt oppkok i 60min og målte før tapping på gjærfat. Så
lå OG på 1,043. Synes det var veldig rart at den skulle falle så mye på 2 ekstra liter vann.
(Vi har hatt tempen på 20grader ved måling med hydrometer)
Er det slik at det er mer sukker på bunnen enn på toppen? eventuelt hvordan er rutinene deres
med denne problemstillingen?
(EDIT: Vi bruker ferdig laget oppskrift kjøpt på ølbrygging.no)
Men har et spørsmål ang OG og måling av den.
1. Er det ikke lurt og måle OG før man begynner koking, for få en indikasjon på om
man trenger å tilsette mer vann for å treffe riktig?
2. Vi tappet vår prøve ifra kranen til BB30 og fikk rundt 1,052.
Da fylte vi på ca 2 liter til (gjennom maltet som står i ristetn)
Men når vi hadde hatt oppkok i 60min og målte før tapping på gjærfat. Så
lå OG på 1,043. Synes det var veldig rart at den skulle falle så mye på 2 ekstra liter vann.
(Vi har hatt tempen på 20grader ved måling med hydrometer)
Er det slik at det er mer sukker på bunnen enn på toppen? eventuelt hvordan er rutinene deres
med denne problemstillingen?
(EDIT: Vi bruker ferdig laget oppskrift kjøpt på ølbrygging.no)
Sist redigert: