Fredrik.johansen1993@hotm
Norbrygg-medlem
Heisann!
Jeg satt et enkelt ingefær-øl i går som gjører med idun blå tørrgjær. I går kveld (lørdag) målte jeg OG på brygget, da var det 1.090 (brygget var 37 grader). I dag tidlig (søndag) sjekka jeg igjen og da var det på 1.100 (25 grader). Hvilket tall bør jeg ta utgangspunkt i når jeg fremover skal måle SG og til slutt finne FG? Og kan jeg regne meg frem til alkohol-prosenten eller den "egentlige" SG-en i dag? Finnes det noen tabeller som tar høyde for temperatur-forskjeller? Hydrometeret mitt er kalibrert for 20grader, så målingen i dag på 25grader var vel heller ikke 100% korrekt.
Jeg satt et enkelt ingefær-øl i går som gjører med idun blå tørrgjær. I går kveld (lørdag) målte jeg OG på brygget, da var det 1.090 (brygget var 37 grader). I dag tidlig (søndag) sjekka jeg igjen og da var det på 1.100 (25 grader). Hvilket tall bør jeg ta utgangspunkt i når jeg fremover skal måle SG og til slutt finne FG? Og kan jeg regne meg frem til alkohol-prosenten eller den "egentlige" SG-en i dag? Finnes det noen tabeller som tar høyde for temperatur-forskjeller? Hydrometeret mitt er kalibrert for 20grader, så målingen i dag på 25grader var vel heller ikke 100% korrekt.