Jeg lurer på hvilke metoder dere bruker for å måle temperaturen i mesketanken? Jeg tenker spesielt på dere som bruker infusjonsmeskin (ikke RIMS).
Selv bruker jeg tre stykk sprittermometer i tillegg til et digitalt termometer. Det digitale termometret brukes ved innmesking og så lar jeg de tre sprittermometrene stå i mesken hele mesketiden ut, mens jeg flytter dem rundt med jevne mellomrom.
Det jeg registrerer er at temperaturen i mesken aldri er den samme på noen av termometrene (termometrene er kalibrert i is-vatn og kokende vatn).
Jeg regner et snitt av de tre og regner det som mesketemperaturen.
Jeg registrerer at det er en del som sliter med å komme ned i FG rundt 1.010-12. Kan det kanskje skyldes at man har ustabile målinger, for varm mesk og derfor får mye ugjærbart sukker ?
Rune
Selv bruker jeg tre stykk sprittermometer i tillegg til et digitalt termometer. Det digitale termometret brukes ved innmesking og så lar jeg de tre sprittermometrene stå i mesken hele mesketiden ut, mens jeg flytter dem rundt med jevne mellomrom.
Det jeg registrerer er at temperaturen i mesken aldri er den samme på noen av termometrene (termometrene er kalibrert i is-vatn og kokende vatn).
Jeg regner et snitt av de tre og regner det som mesketemperaturen.
Jeg registrerer at det er en del som sliter med å komme ned i FG rundt 1.010-12. Kan det kanskje skyldes at man har ustabile målinger, for varm mesk og derfor får mye ugjærbart sukker ?
Rune