gustavf
Administrator
Jeg driver og ser på ulike maltsammensetninger til IPA og lurer på om det er noen som har erfaring med:
Amber malt i IPA? Hvordan påvirker den smaken og hvor mye må man bruke for å få effekt?
Rug? Gir rugmalt mye samme smaken som rugflak? Gir det nevneverdig bedre skum?
Kutte karamellmalt? Jeg har bestandig brukt «amerikaniserte» oppskrifter, der karamellmalt er nesten like obligatorisk som vann.
Jeg vurderer å prøve noe slikt som ~85% pale, ~7% rug og ~7% amber.
En annen variant jeg har sett noen nevne er å lage en litt stor minimesk med veldig mye karamellmalt (40%), en effektiv palemalt og fylle på med sukker. Noen som har prøvd noe slikt til en IPA?
Amber malt i IPA? Hvordan påvirker den smaken og hvor mye må man bruke for å få effekt?
Rug? Gir rugmalt mye samme smaken som rugflak? Gir det nevneverdig bedre skum?
Kutte karamellmalt? Jeg har bestandig brukt «amerikaniserte» oppskrifter, der karamellmalt er nesten like obligatorisk som vann.
Jeg vurderer å prøve noe slikt som ~85% pale, ~7% rug og ~7% amber.
En annen variant jeg har sett noen nevne er å lage en litt stor minimesk med veldig mye karamellmalt (40%), en effektiv palemalt og fylle på med sukker. Noen som har prøvd noe slikt til en IPA?