Maltekstrakt gir "tynn" smak?

Hei folkens!

Jeg kom på noe som var grunnen til at vi gikk over fra ekstrakt til all-grain: Vi syntes ekstraktbryggene hadde en litt "tynn smak", rett og slett litt vandig i smaken. Vi har typisk brukt BryggSelv sine flytende lyse ekstrakter og også Muntons og Brewferm spraymalt, og de aller fleste ølene var altså litt tynne, så vidt jeg kan huske. Selv i en porter med masse spesialmalt ble litt tynn. Det var en ganske markant effekt, altså, som forsvant med overgang til AG. Alle våre ekstraktbrygg traff forresten beregnet FG etter gjæring.

Samtidig har jeg ikke hørt snakk om dette før ... Uansett, hva kan være forklaring?

* Høy gjærbarhetsprofil når ekstraktet ble produsert?
* Vannprofil og evt pH på mesken når ekstraktet ble produsert?
* Utvanning med sukker? (gisp!)
* Vannet vårt?
* Tilfeldigheter?
* Annet?

Er det noen som har liknende erfaringer og/eller tanker om dette?
 
Ser ikkje bort i frå at enkelte produsentar/leverandørar operar med kunstig høg vannmengde for å spare nokre 100g ekstrakt per pk...
 
Tilbake
Topp