Heisann
Jeg tenkte å prøve denne oppskriften på ingefærøl, men for å få den litt søtere og tykkere, så har jeg tenkt å filføye maltodekstrin og laktose under flaskingen. Ser dette i orden ut?
1 spiseskje muskatnøtt (malt)
1 teskje kanel
1 teskje nellik malt
2 Kg Malt ekstrakt
500g brunt sukker
200g honning
1,2 kg ingefær
4 sitroner
2 lime
300 g rosiner
WLP715 Champagne Yeast
Kok opp 25 liter vann og kjøl ned til ca 20 grader.
Kok opp en liter vann i kjele og tilføy
- ingefær (kuttet opp i blender)
- Kraft og skall (raspet) av lime og sitron
- Ta ut litt av ingefæret for å gi mer plass og legg
det i gjæringskaret sammen med rosiner.
Ha nå malt ekstrakt og brunt sukker i
kasserollen og la det koke i 30 minutter.
Tilsett honning siste 15 minuttene
Tøm innholdet fra kasserollen i gjærkaret og tilsett
krydder (muskattnøtt, kanel, nellik)
La det stå i 5 minutter før du tilsetter det kalde
vannet. Rør rundt ved riktig temp (20 grader) og tilsett gjæret
Flasking
500g Maltodekstrin
500g laktose
6g sukker pr liter
Jeg tenkte å prøve denne oppskriften på ingefærøl, men for å få den litt søtere og tykkere, så har jeg tenkt å filføye maltodekstrin og laktose under flaskingen. Ser dette i orden ut?
1 spiseskje muskatnøtt (malt)
1 teskje kanel
1 teskje nellik malt
2 Kg Malt ekstrakt
500g brunt sukker
200g honning
1,2 kg ingefær
4 sitroner
2 lime
300 g rosiner
WLP715 Champagne Yeast
Kok opp 25 liter vann og kjøl ned til ca 20 grader.
Kok opp en liter vann i kjele og tilføy
- ingefær (kuttet opp i blender)
- Kraft og skall (raspet) av lime og sitron
- Ta ut litt av ingefæret for å gi mer plass og legg
det i gjæringskaret sammen med rosiner.
Ha nå malt ekstrakt og brunt sukker i
kasserollen og la det koke i 30 minutter.
Tilsett honning siste 15 minuttene
Tøm innholdet fra kasserollen i gjærkaret og tilsett
krydder (muskattnøtt, kanel, nellik)
La det stå i 5 minutter før du tilsetter det kalde
vannet. Rør rundt ved riktig temp (20 grader) og tilsett gjæret
Flasking
500g Maltodekstrin
500g laktose
6g sukker pr liter