Melkesyre eller syremalt?

Sorry at jeg kaprer tråden med dumme spørsmål, men jeg er relativt ny på vannjustering. På mørke øl pleier jeg å treffe nokså nøyaktig uten ytterligere justeringer i følge kalkulator, det er kun på lyse øl jeg ser behovet for justering, kan det stemme
 
Hva er egentlig optimal pH da, har forstått det som det ligger et sted mellom 5,2 og 5,5
mener å ha søkt litt men ikke blitt klok på hva riktig pH er for spesifikke ølstiler

Kan man forresten stole på ølkalkulatorene og beregning av pH?

Kai Troester sier at 5,3 - 5,5 er ideelt for lyse øl, mens 5,4 - 5,6 er ideelt for mørke. Kunze mener visst at helt lyse lagere bør ha 5,2.
 
Sorry at jeg kaprer tråden med dumme spørsmål, men jeg er relativt ny på vannjustering. På mørke øl pleier jeg å treffe nokså nøyaktig uten ytterligere justeringer i følge kalkulator, det er kun på lyse øl jeg ser behovet for justering, kan det stemme

Ja, sammenlignet med både kalkulator og faktisk måling med pH-meter så tilsetter jeg som regel 4-5 ml melkesyre (80 %) for å komme på ca pH 5,3 når jeg lager en 25-liters batch med pils (målt 5 min inn i meskingen) . Når jeg lager stout, ligger jeg på ca. 5,6 uten å tilsette syre.

Jeg tilsetter også kalsiumklorid/kalsiumsulfat/kalsiumkarbonat, som påvirker pH til en viss (ganske liten) grad men først og fremst for å justere klorid/sulfat-balansen samt sørge for nok kalsium.
 
Ja, sammenlignet med både kalkulator og faktisk måling med pH-meter så tilsetter jeg som regel 4-5 ml melkesyre (80 %) for å komme på ca pH 5,3 når jeg lager en 25-liters batch med pils (målt 5 min inn i meskingen) . Når jeg lager stout, ligger jeg på ca. 5,6 uten å tilsette syre.

Jeg tilsetter også kalsiumklorid/kalsiumsulfat/kalsiumkarbonat, som påvirker pH til en viss (ganske liten) grad men først og fremst for å justere klorid/sulfat-balansen samt sørge for nok kalsium.
Tilsetter du noe i skyllevannet i tillegg?
 
c6650447074bb491c4874ebb93ff8bd9.jpg


Hvor mye Calcium Chloride trenger jeg? [emoji2957]


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp