Hvor mange liter med vørter har dere BB30-bryggeri før kok og hvor mye sitter dere igjen med i gjæringskaret?
Jeg brygger på en BB30 3. gen og har som regel 28 liter til kok. Sitter da igjen med 25-26 liter avhengig av koketid.
Dette kjøles selvfølgelig ned og deretter lar jeg brygget stå slik at trub og annen dritt får sunket til bunns. Når jeg tapper over på karet blir jeg som regel sittende igjen med ca 20 liter til gjæring. Er dette det samme som dere andre?
Føler mye øl må kastes pga truben.
OG blir som regel veldig riktig.
Vegard
Jeg brygger på en BB30 3. gen og har som regel 28 liter til kok. Sitter da igjen med 25-26 liter avhengig av koketid.
Dette kjøles selvfølgelig ned og deretter lar jeg brygget stå slik at trub og annen dritt får sunket til bunns. Når jeg tapper over på karet blir jeg som regel sittende igjen med ca 20 liter til gjæring. Er dette det samme som dere andre?
Føler mye øl må kastes pga truben.
OG blir som regel veldig riktig.
Vegard