Jeg har nettop satt mitt andre brygg til gjæring. En pils, håper jeg det blir Har brukt tørrgjær, Saflager S-23. Hadde tenkt å gjære på rundt 12 grader, har opptattet at det er en grei temperatur, eller? Forrrige brygg skulle bli bayer, også undergjæret, men hadde ikke utstyr til lav temp, nå har jeg fått en sånn under her, så da skal jeg klare det. (forstår nå at jeg kunne kjøpt noe adskillig billigere på ebay´en).
Spørsmålet er: På gjærposen, som er på 11,5 g, står det mht. dosering at man skal ha 11,5 g på 20-30 liter vørter ved romtemperatur og 2 x 11,5 g ved 12 - 15 grader. Har bare en pose gjær og 20 liter vørter. Er det sannsynlig at jeg får problemer med å gjære ut dette med denne ene posen, eller går det helst bra, eventuelt litt lengre tid? Bør jeg prøve å få fatt i en pose gjær til, går det ok å hive den i etter at gjæringen har startet?
Spørsmålet er: På gjærposen, som er på 11,5 g, står det mht. dosering at man skal ha 11,5 g på 20-30 liter vørter ved romtemperatur og 2 x 11,5 g ved 12 - 15 grader. Har bare en pose gjær og 20 liter vørter. Er det sannsynlig at jeg får problemer med å gjære ut dette med denne ene posen, eller går det helst bra, eventuelt litt lengre tid? Bør jeg prøve å få fatt i en pose gjær til, går det ok å hive den i etter at gjæringen har startet?