Anders Christensen
Norbrygg-medlem
Hei, det var aktivitet i Trøndersk bryggelaug for et års tid siden, men det har siden den gang vært litt stille.
Jeg kunne godt tenkt meg til at det bryggelauget fungerer som en faglig ramme bryggerelaterte aktiviteter, og jeg tar meg den frihet å foreslå noen muligheter (og ja, jeg er veldig klar over at man ikke kommer i mål med alle disse punktene samtidig):
* Samsmaking - alle tar med et øl eller tre av egen produksjon og vi smaker på hverandres. Det var en suksess da vi gjorde det.
* Tur/ekskursjon - til ett eller annet relevant og bryggefaglig mål (lokale bryggerier, for turen til Dahls var en suksess!)
* Samkjøp av råvarer - så kan vi dele opp 25 liters sekker eller kjøpe en palle med Cornelius-fat
* Dyrking, deling og gjenbruk av gjær
* Faglige foredrag om bryggetekniske ting
* Uformell samling over en øl på en eller annen pub
* Sambrygging - en eller to blir med noen å brygge på deres bryggverk
* Midt-norsk mesterskap eller andre konkurranser
* Studiesirkler rundt ett eller annet tema
* Deling av lokale humleplanter og/eller humleavlinger
* Eksperimentering - f.eks at vi koordinerer innsats i et Basic Brewing Radio-eksperiment.
Det er sikkert masse annet også, og ett punkt på lista bør være å få på plass et formelt styre som har ansvar for ca 2-3 aktiviteter i halvåret - deriblant et årsmøte. Jeg tror vi trenger å formalisere det litt for å tydeliggjøre ansvar, ellers blir det lett til at spres og forsvinner.
Jeg kunne tenke meg til å arrangere én eller to aktiviteter på lista over. Er det noen andre som vil være med å ta et tak, så jobber vi i lag og det blir mindre arbeid på hver enkelt.
Ikke minst, hva er det mest interesse for å gjøre (og husk at de ulike aktivitetene har sterkt varierende krav til innsats!)
Jeg kunne godt tenkt meg til at det bryggelauget fungerer som en faglig ramme bryggerelaterte aktiviteter, og jeg tar meg den frihet å foreslå noen muligheter (og ja, jeg er veldig klar over at man ikke kommer i mål med alle disse punktene samtidig):
* Samsmaking - alle tar med et øl eller tre av egen produksjon og vi smaker på hverandres. Det var en suksess da vi gjorde det.
* Tur/ekskursjon - til ett eller annet relevant og bryggefaglig mål (lokale bryggerier, for turen til Dahls var en suksess!)
* Samkjøp av råvarer - så kan vi dele opp 25 liters sekker eller kjøpe en palle med Cornelius-fat
* Dyrking, deling og gjenbruk av gjær
* Faglige foredrag om bryggetekniske ting
* Uformell samling over en øl på en eller annen pub
* Sambrygging - en eller to blir med noen å brygge på deres bryggverk
* Midt-norsk mesterskap eller andre konkurranser
* Studiesirkler rundt ett eller annet tema
* Deling av lokale humleplanter og/eller humleavlinger
* Eksperimentering - f.eks at vi koordinerer innsats i et Basic Brewing Radio-eksperiment.
Det er sikkert masse annet også, og ett punkt på lista bør være å få på plass et formelt styre som har ansvar for ca 2-3 aktiviteter i halvåret - deriblant et årsmøte. Jeg tror vi trenger å formalisere det litt for å tydeliggjøre ansvar, ellers blir det lett til at spres og forsvinner.
Jeg kunne tenke meg til å arrangere én eller to aktiviteter på lista over. Er det noen andre som vil være med å ta et tak, så jobber vi i lag og det blir mindre arbeid på hver enkelt.
Ikke minst, hva er det mest interesse for å gjøre (og husk at de ulike aktivitetene har sterkt varierende krav til innsats!)