Meske stout på 69 grader?

Fant fram en gammel oppskrift på en stout jeg ikke har brygget på flere år og ser at mesketemperaturen er på hele 69 grader. Vil den bli vell søt med en slik mesking?

Forventet OG er 1065-1070.

Finnes det noen fasit på hvor mye høyere eller lavere FG vil bli med forskjellige mesketemperaturer?
 
Blir ikke nødvendigvis feil det. Vurder hvor fyldig/søt du vil ha den. Og balansere mot forventet utgjæring på gjæra du skal bruke. Det er feks forskjell på wlp002 og Nottingham
 
Fant fram en gammel oppskrift på en stout jeg ikke har brygget på flere år og ser at mesketemperaturen er på hele 69 grader. Vil den bli vell søt med en slik mesking?

Forventet OG er 1065-1070.

Finnes det noen fasit på hvor mye høyere eller lavere FG vil bli med forskjellige mesketemperaturer?
Du får dårligere utgjæring fordi du vil få en høyere andel dekstriner, men siden dekstriner ikke er søte, blir ikke ølet nødvendigvis søtt. Valget av gjær, og eventuelt krystallmalt, er viktigere enn mesketemperatur for graden av sødme.
 
Tilbake
Topp