Hei, tenker å skvise inn et julebrygg med tradisjonell røyksmak fra lokalt Stjørdalsmalt før jul og lurer derfor på hvilke mesketemperaturer som skal til for å lage en god skotsk ale-profil? Tar sats på å få en fyldig og rund smak for at røyksmaken ikke skal bli for fremtredende.
Er det evt andre grep jeg kan gjøre for å tilpasse smaksprofil/kropp? Noen anbefalte malttyper?
Brygger på Speidel så temperaturer kan styres rimelig nøyaktig.
Oppskriften er foreløpig som følger:
4.49 kg Pale Malt (2 Row) UK (5.9 EBC) Grain 1 79.5 %
0.50 kg Stjørdalsmalt (15.9 EBC) Grain 2 8.8 %
0.49 kg Munich Malt - 20L (39.4 EBC) Grain 3 8.6 %
0.10 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78.8 EBC) Grain 4 1.7 %
0.05 kg Roasted Barley (591.0 EBC) Grain 5 0.9 %
0.03 kg Chocolate Malt (886.5 EBC) Grain 6 0.5 %
19.27 g Goldings, East Kent [5.00 %] - First Wort 60.0 min Hop 7 12.1 IBUs
24.09 g Goldings, East Kent [5.00 %] - Boil 15.0 min Hop 8 6.8 IBUs
19.27 g Goldings, East Kent [5.00 %] - Boil 5.0 min Hop 9 2.2 IBUs
14.32 g Goldings, East Kent [5.00 %] - Boil 0.0 min Hop 10 0.0 IBUs
1.0 pkg English Ale (White Labs #WLP002) [35.49 ml] Yeast 11 -
21 IBU
OG: 1.057
FG: 1.019
21 Liter
Er det evt andre grep jeg kan gjøre for å tilpasse smaksprofil/kropp? Noen anbefalte malttyper?
Brygger på Speidel så temperaturer kan styres rimelig nøyaktig.
Oppskriften er foreløpig som følger:
4.49 kg Pale Malt (2 Row) UK (5.9 EBC) Grain 1 79.5 %
0.50 kg Stjørdalsmalt (15.9 EBC) Grain 2 8.8 %
0.49 kg Munich Malt - 20L (39.4 EBC) Grain 3 8.6 %
0.10 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78.8 EBC) Grain 4 1.7 %
0.05 kg Roasted Barley (591.0 EBC) Grain 5 0.9 %
0.03 kg Chocolate Malt (886.5 EBC) Grain 6 0.5 %
19.27 g Goldings, East Kent [5.00 %] - First Wort 60.0 min Hop 7 12.1 IBUs
24.09 g Goldings, East Kent [5.00 %] - Boil 15.0 min Hop 8 6.8 IBUs
19.27 g Goldings, East Kent [5.00 %] - Boil 5.0 min Hop 9 2.2 IBUs
14.32 g Goldings, East Kent [5.00 %] - Boil 0.0 min Hop 10 0.0 IBUs
1.0 pkg English Ale (White Labs #WLP002) [35.49 ml] Yeast 11 -
21 IBU
OG: 1.057
FG: 1.019
21 Liter