Tja... si det.Oddvar Demmo skrev:Hvorfor 55 grader ?
Bruker kun 65 grader for tysk pils og kun 68 for Cz pils.
Vistad skrev:Tja... si det.Oddvar Demmo skrev:Hvorfor 55 grader ?
Bruker kun 65 grader for tysk pils og kun 68 for Cz pils.
Har bl.a sett Gahr sin amerikanske pilsner har dette steget... og hvis Gahr har det så.....ja da er det vel sånn :yes:
66,7 brukte jeg selv en gang på en tsjekkisk og meget fornøyd
Urquell kjører vel tripel decoction og et av "stegene" er 53 grader.... uten at det har noe å si egentlig.
Hadde nok ikke blitt fornøyd med 66,8 grader...;DErlendso skrev:Vistad skrev:Tja... si det.Oddvar Demmo skrev:Hvorfor 55 grader ?
Bruker kun 65 grader for tysk pils og kun 68 for Cz pils.
Har bl.a sett Gahr sin amerikanske pilsner har dette steget... og hvis Gahr har det så.....ja da er det vel sånn :yes:
66,7 brukte jeg selv en gang på en tsjekkisk og meget fornøyd
Urquell kjører vel tripel decoction og et av "stegene" er 53 grader.... uten at det har noe å si egentlig.
66.7 grader akkurat? Da må man ha et ekstremt finkalibrert termometer!
Tsjekkerne stegmesker med start-temperaturer på 50-tallet ja, men såvidt jeg vet er malten de bruker i Tsjekkia ganske lite modifisert. Det meste av malt på det Norske markedet i dag er relativt godt modifisert og trenger derfor ikke protein-rest. De sier man kan drepe skum ved å ta proteinsteg på godt modifisert byggmalt.