Jeg skal prøve å brygge glutenfritt øl som et eksperiment. Planen er å bruke 1/3 flaket mais og 2/3 maltet bokhvete ut i fra hva som er tilgjengelig i bryggebutikken. Maisen har ingen dialytisk effekt, og Castle Malting oppgir 0% dialytisk effekt på bokhveten også. Dette er avhengig av hvordan den maltes, men denne har ingenting.
Altså står jeg å skal brygge med "malt" som ikke har noen naturlig enzymaktivitet. Jeg har funnet ut av enzymtilsetningen Beerzym alfa-beta anbefales til glutenfri brygging med ingredienser som ikke har noen naturlig enzymaktivitet. Dette er bestillt, så nå prøver jeg å finne optimalt meskeskjema for mais/bokhvete med Beerzym alfa-beta.
Ut i fra databladet til produsenten har mesken størst enzymaktivitet og best konvertering rundt 50 grader og en pH på 5.0:
http://www.erbsloeh.com/product_datasheets/en/PMB_BeerzymALFABETA_GB_001.pdf
Det blir tydelighvis ikke det samme som vanlig malt, men jeg har ikke funnet noe bedre andre steder så jeg forsøker dette meskeskjemaet:
- Vann / malt forhold 4:1
- Justere pH til ca. 5
- 30ml/100kg Beerzym, gir 1ml for 3kg malt.
- Meske 90 minutter på 50 grader
- Utmesking opp til 78 grader (skal være greit for bokhvete)
- Resirkulering og tapping. Håper at det ikke blir alt for stuck
Er det andre som har prøvd dette før og kan fortelle meg om det vil fungere eller ikke? Ut i fra det jeg har funnet av info kan jeg ikke skjønne at dette ikke bør fungere. Jeg er veldig interessert i inspill og gode råd.
Videre er planen å brygge dette som en IPA for at snodige smaker fra bokhveten skal bli kamuflert. Hvis dette blir helt misslykket blir det Durra ekstrakt på neste forsøk.
Altså står jeg å skal brygge med "malt" som ikke har noen naturlig enzymaktivitet. Jeg har funnet ut av enzymtilsetningen Beerzym alfa-beta anbefales til glutenfri brygging med ingredienser som ikke har noen naturlig enzymaktivitet. Dette er bestillt, så nå prøver jeg å finne optimalt meskeskjema for mais/bokhvete med Beerzym alfa-beta.
Ut i fra databladet til produsenten har mesken størst enzymaktivitet og best konvertering rundt 50 grader og en pH på 5.0:
http://www.erbsloeh.com/product_datasheets/en/PMB_BeerzymALFABETA_GB_001.pdf
Det blir tydelighvis ikke det samme som vanlig malt, men jeg har ikke funnet noe bedre andre steder så jeg forsøker dette meskeskjemaet:
- Vann / malt forhold 4:1
- Justere pH til ca. 5
- 30ml/100kg Beerzym, gir 1ml for 3kg malt.
- Meske 90 minutter på 50 grader
- Utmesking opp til 78 grader (skal være greit for bokhvete)
- Resirkulering og tapping. Håper at det ikke blir alt for stuck
Er det andre som har prøvd dette før og kan fortelle meg om det vil fungere eller ikke? Ut i fra det jeg har funnet av info kan jeg ikke skjønne at dette ikke bør fungere. Jeg er veldig interessert i inspill og gode råd.
Videre er planen å brygge dette som en IPA for at snodige smaker fra bokhveten skal bli kamuflert. Hvis dette blir helt misslykket blir det Durra ekstrakt på neste forsøk.