Mesking - forskjellige grader, forskjellige tider

Når du skal meske står det på lappen fra f.eks bryggselv: Mesking 65 i 60 min, 77 i 5 min, eller 66 i 90 min.
Hvordan blir det i forhold til hverandre? Er det hvor bittert det blir?
 
yqumy7e9.jpg


--
 
Sorry. Litt kjapp. Så ordet bittert og tenkte humle. Du lurer jo på mesking.
Nei ikke bittert, men å få ut riktig mengde av riktige sukkerarter som så blir mat til gjæren.
Generelt
Høy temp gir søtt øl
Lav temp gir tørt øl

Og så er det bare å sette seg til å lese noen hundre sider om alt imellom... :)

--
 
Det har ingenting med bitterheten å gjøre. De forskjellige mesketemperaturene har betydning for de forskjellige enzymene i maltet og hvilke sukkertyper disse bryter stivelsen i maltet ned til. Enzymene har forskjellige optimale virketemperaturer. Generelt sett kan man si at høyere mesketemperaturer favoriserer enzymer som gir ugjærbart sukker, mens lavere temperaturer favoriserer enzymer som gir gjærbart sukker. På den måten kan man regulere  utgjæringsgraden i ølet med mesketemperaturen.
 
Tilbake
Topp