Hei,
Sist jeg brygget så mesket jeg i en 20 liters kjele (er det delmesk det heter?) og fikk etter koking, og etter gjæring ut ca 15 liter øl
jeg vil helst ha 23 liter ferdig kokt vørter og ønsker derfor å koke vørter i to kjeler for å få nok ferdig veske. Er det noe spesielt man må gjøre når man deler opp vørteren slik, må jeg ha mer eller mindre humle enn om jeg kokte alt sammen?
spørsmål 2: kan jeg meske i gjæringskaret? eller må dette foregå i en beholder hvor jeg kan tilføre varme? Hva er egentlig konsekvensene om jeg velger å gjøre det i gjæringskaret likevel?
- Martin
Sist jeg brygget så mesket jeg i en 20 liters kjele (er det delmesk det heter?) og fikk etter koking, og etter gjæring ut ca 15 liter øl
jeg vil helst ha 23 liter ferdig kokt vørter og ønsker derfor å koke vørter i to kjeler for å få nok ferdig veske. Er det noe spesielt man må gjøre når man deler opp vørteren slik, må jeg ha mer eller mindre humle enn om jeg kokte alt sammen?
spørsmål 2: kan jeg meske i gjæringskaret? eller må dette foregå i en beholder hvor jeg kan tilføre varme? Hva er egentlig konsekvensene om jeg velger å gjøre det i gjæringskaret likevel?
- Martin