Mesking - tid og temperatur

Bjørn Evan

Norbrygg-medlem
HEI !

I de fleste oppskrifter er meskingen bekrevet slik som dette eksempelet:
60 min. på 69 °C
15 min. @ 77 °C


Spørsmålet mitt er hvordan bryggere forholder seg til det at det kan ta 10 minutters tid å varme opp fra 69 til 77 grader ? (10 min. er selvfølgelig veldig avhengig av mengde og varmekilde)

Skal man begynne oppvarmingen etter 50 minutter slik at jeg får 15 hele minutter på 77 grader eller begynne etter 60 minutter slik at det i realiteten blir kun 5 minutter på 77 grader?
 
Tiden starter fra du har nådd satt temperatur, dvs tar det som du sier 20min f.eks fra 69 - 72 celsius så klokker du dine 15 min på 72 grader fra og med 72 grader.

håper det oppklarte ting litt.
 

JonAn

Norbrygg-medlem
Oppvarming er ikke med i beregningen. Dvs. i ditt eksempel hold 69°C i 60 min og varm opp til 77°C og hold den der i 15 min.
 
Topp