Mikro-splitbatch til kveik

Min dårligste samvittighet på bryggefronten er at eg ikkje har brygget med kveik enda, selv om eg har hatt veldig lyst. Det har bare ikkje passet seg.
I tillegg fikk eg en gjærkrans til jul i fjor som er ubrukt. Skammelig!

Vel, har tenkt på en plan og trenger litt innspill.

Minibatch der eg spiltbatcher med ulike kveik. Enkel maltbase.
Tenker ekstrakt for enkelhets skyld. Lurer på saison fra Brewferm.
Delvis for å dyrke opp gjær fra kjøpeøl på polet. Delvis også for å smake forskjell før eg setter ordentlig i gang.

Så det praktiske. Om en tenker at eg bare vil ha 3-5 flakser av hver sort, så trenger en ikkje store gjæringskaret. Men, kveik trives jo på ulik temp, så å ha alt sammen på en temp blir vel litt dumt. Eller?

Hva med å fordele ekstraktpulveret i 4 deler og la hver og en få ideel temp? Litt arbeid, derfor ekstrakt.

Om dette er en god ide. Hva gjærer eg da i? Har gjæringskar på 15 liter. Blir det for mye? Perfekt kanskje?
Andre små mindre beholdere, men hva?

Innspill?
Er hele prosjektet idiotisk fra start til slutt?
Bedre å få kveik fra folk som vil dele?

Kveikølene eg tenkte å høste fra er
Ego, I Am Kveik, Gjernes, Horningdal og Framgaarden
Haandbryggeriets Earthkveik, Langlo
 
Tilbake
Topp