1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

infeksjon?

En tråd i 'Brygging' startet av Kjetilmk, 16 Mar 2019.

  1. Kjetilmk

    Kjetilmk
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    kar1.jpg kar2.jpg

    Brygga 9. mars noe som skulle bli en saison, med gjernes kveik fra yeast bay.
    gjæra på 40 grader, gjæra fra 1068 til 1020 på 36 timer. satt ned temp til 25, lot stå noen dager for å se om den fortsatte.

    smaker foreløpig godt, men hva er det som har dukka opp i gjæringskarene?
    ser ganske forskjellig ut i kar 1 og 2..
     
  2. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    På den første er vel pellicle i startgropa, og sikkert på den andre også (bilde litt uklart), så ja, du har vel kanskje en infeksjon eller 2 på gang :)
     
  3. Kjetilmk

    Kjetilmk
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Noen som vil tippe hva dette er?
    Og er stabil på 1020, ølet smaker foreløpig godt. Hva gjør jeg me dette a? Flasking er vel for risikabelt?
     
  4. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Du må få råd fra mer erfarne bryggere, i en slik situasjon er jeg helt blank :)
     
  5. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hvis du vil ta vare på det hadde det vel vært best å få det over på noen glassballonger eller noe så det kan stå lenge uten at det kommer oksygen til. Mer spennende blir å finne ut hvor det kom fra og hva av utstyret ditt som er påvirka.
     
  6. Kjetilmk

    Kjetilmk
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Har en glassbalong jeg kan bruke. Vurderer å la det stå et par uker til på plast, hvor sakte jobber dette?
    Lurer også på hvor infeksjonen kommer fra, har to mistenkte: tørka appelsinskall kun kokt i 5 min, gjærnæring tilsatt rett fra kapselen etter 36 timer.
     
  7. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Gjærnæringa tror jeg du kan glemme som årsak. Men kan jo være uren kveik da...
     
  8. Kjetilmk

    Kjetilmk
    Expand Collapse
    Registrert bruker

  9. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    La det stå på dunken for å sjekke at SG ikke synker mer, type to tre uker, og for å samtid å ta smaksprøve sånn at du ikke bruker tid på å tappe over til ballong på noe som kanskje smaker dårlig. For da må du vaske for ingen grunn, samt arbeidet med tapping. Smaken vil utvikle seg.
     
  10. Kjetilmk

    Kjetilmk
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    jepp, lar den stå noen uker. Men Hva kan det være hvis SG ikke synker? Vurderer å flaske litt om noen uker, den er jo god nå!
     
  11. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Dette er en god anledning og kjøpe fat. Fat har sikkerhetsventil
     
  12. Kjetilmk

    Kjetilmk
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Har fat, men ingen ledige nå. Men ja, jeg vurderer å kjøpe to til for å fate dette greiene her :)
     
  13. Kjetilmk

    Kjetilmk
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hva med å guffe opp varmen i gjæringsskapet til fks 63 grader? da bør det meste av lacto, pediococcus og brett stryke med iflg http://www.milkthefunk.com/
     

Del denne siden