1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

infeksjon?

En tråd i 'Brygging' startet av Kjetilmk, 16 Mar 2019.

  1. Flemming

    Flemming
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sarpsborg
    Jaja, men liker vanlig øl bedre hehe.
    Så neste gang kunne jeg jo tenke meg en øl med kveik men uten pediococcus

    Sent from my vivo 1807 using Tapatalk
     
  2. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Du har to valg:
    1. Brenne ned boligen
    2. Gå over til å brygge bare surøl
    Husker ikke hvem som sa det der (Espen Lothe?). Men jeg ville nok prøvd andre utveier først;). Den gjæren hadde jeg kasta ja - med mindre du vil brygge mer sånt øl. Og jeg ville ikke brukt den gjæringsbøtta om igjen til noe annet, hvis du har brukt ei vanlig plast gjæringsbøtte. I det hele tatt, alt av plast som har vært i kontakt med dette ville jeg nok vært skeptisk til å bruke til noe annet. Men glass og metall burde det være mulig å få reint.
     
    YngveKL liker dette.
  3. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Ikke kast det, se hva det blir til. Smak innimellom. Har selv brygget sure hefe's ved uhell, og det var godt.

    Vask og rens skikkelig så bør du kunne bruke det samme utstyret som vanlig.
     
  4. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Føler Finn er litt skeptisk. Har hatt flere infeksjoner selv og bare vasket skikkelig, og laget "normalt" øl uten problemer etter det i det samme utstyret. Bruker fortsatt plastbøtter og kraner jeg har hatt infeksjon i uten problemer. Men skal du være helt sikker så følger du Finn sitt råd.
     
  5. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Kan dette resultere i videre nedgjæring og flaskebomber? I såfall lagre flaskene lurt, med minimum et håndkle over seg...
     
    Flemming liker dette.
  6. Flemming

    Flemming
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sarpsborg
    Ja jeg tar vare på ølen og satser på at det blir et godt øl med lagring.
    Også får jeg prøve å vaske utstyret. En del av det var jo ikke så gammelt heller.

    Takk for raske og gode svar folkens.! Kan altid stole på at folk her inne kan sakene sine.

    Sent from my vivo 1807 using Tapatalk
     
  7. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Du kan evt pitche noe brett for å rydde opp i pedio'en. Se hva det blir til.
     
  8. Flemming

    Flemming
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sarpsborg
    Ja, leste noe om det der.
    Får se hva jeg finner på men det står på flasker, så kjenner at jeg ikke har så lyst til å gjøre den jobben en gang til



    Sent from my vivo 1807 using Tapatalk
     
  9. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Da ville jeg bare "glemt" ølet ganske lenge. De slimgreiene går over såvidt jeg vet.
     
  10. Flemming

    Flemming
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sarpsborg
    Ja, den havner rett i potet kjelleren den nå en blir jo en erfaring rikere av dette å

    Sent from my vivo 1807 using Tapatalk
     
    Miguel liker dette.
  11. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Mye mulig jeg overdriver. Det kommer an på om pediococcus er god på å lage biofilm. Hvis den er det, ville jeg fulgt rådet mitt:).

    Nå er vel pediococcus og pediococcus ikke nødvendigvis det samme, så jeg veit ikke hvor lett det er å finne ut av det der.
     
  12. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Har jo kastet noen bøtter selv etter infisert øl. Men har også ikke gjort det og det har funket det og. Så som ameriknerne sier: YMMW.
     
  13. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Nå kan det jo være kjekt å ha et sett dedikert utstyr til surøl - hvis man liker surøl. Jeg har ei bøtte det står "saison" på - og den kommer aldri til å brukes til noe annet enn belgiske diastaticuser.
     
  14. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Helt ærlig så tror jeg at krysskontiminasjon på hjemmebryggernivå kan være noe overdrevet. Men jeg sier heller ikke at det ikke er en god praksis å separare de to. Altså et svar som er sånn ca null verdt.
     
    Finn Berger liker dette.
  15. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Vi hadde noen flasker for noen år sia det blei masse slim i. Så ut som snørr. Ca 1/3 av en batch. Satte dem innerst i kjelleren og glemte dem en god stund. De blei så overlegent de beste i den batchen. Tror faktisk det er et par flasker igjen hos designavdelinga. Burde kanskje teste en igjen snart.
     
  16. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tenk så kjedelig det ville vært om vi hadde sikre svar på alt:)!
     

Del denne siden