Min første ABA. Kommentarer og "tips" er hjertelig velkommen...

TomS

 
Hei sveis.
Skal til helgen lage min første ABA, og i den forbindelse har jeg kommet frem til nedennevnte oppskrift. Litt usikker på om jeg skal bruke Amber Malt, eller om jeg skulle ha brukt Aromatic Malt. Har lest at begge brukes - men ser at de sjelden blir brukt sammen. Ser også at jeg kanskje kunne kjørt på med mer Pale Malt for å få opp ABV (hvis det i det hele tatt har noen betydning...).

Dersom noen har forslag til forbedringer, tas dette i mot med stor takk. Kan nevne at jeg diggær Nøgne Ø sin Brown Ale...

Arnadal brunStyle: Amerikansk Brown Ale Brewer: Tom Smedsrud
Statistics
Volume: 25 liters
Boil Volume: 30 liters
OG: 1053
BG: 1044
FG:
Alcohol: 5.2 % by vol.
Colour: 46 EBC (Dark brown)
Bitterness: 40 IBU
BU/GU: 0.75
Fermentables
Maris Otter Pale Malt5EBC5000g
Amber Malt69EBC300g
Cara Crystal 120 EBC120EBC300g
Chocolate Malt800EBC300g
Mash schedule: 66 degrees for 90 minutes
Hops
Amarillo 8.8%alpha30g60minutes
Centennial 10.9%alpha20g15minutes
Centennial 10.9%alpha20g5minutes
Centennial 10.9%alpha30gdryhopped
Fermentation
Yeast: Safale US-05
Fermented at 18 degrees C for 14 days.
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Lagered at 4 degrees C for 14 days.


Edit: innlegget skulle vel vært publisert under "oppskrifter", så hvis noen kan flytte den så er det helt ok :)
 
Tilbake
Topp