For to dager siden satte jeg min første BIAB.
Jeg plundra voldsomt med å holde jevn temperatur under meskinga, jeg brukte en 25 L. stålkjel på induksjon. Skjønte etterhvert at temperaturen i vannet slett ikke var jevnt fordelt. Tror jeg var oppe i 80° i vannet utafor meskeposen, mens til tider var det bare 60° i posen. Hva har det å si for resultatet?
Da jeg kjøpte malten glemte jeg å si at at jeg hadde bare 25 L. kjel, oppskrifta var ment for en kjel som var større. OG var 1063 og FG er 1018, men jeg endte på en OG på nærmere 1070. Målet var også 20 L. vørter men jeg fikk ut bare 17 L. Med en så høy OG så ser det ut til å bli veldig sterkt, pluss at jeg får mindre øl. Kan jeg tynne det ut med noen liter kokt/nedkjølt vann? Når skal jeg evt. gjøre det?
Når meskinga var ferdig plundra jeg noe voldsomt med meskeposen med masse søl og malt i vørteren. Jeg gjorde det på komfyren på kjøkkenet, og pga. vifta så sleit jeg med å få rent av posen. Dermed endte jeg opp med masse grums i vørteren, de nederste 3 litrene er grums. Kan jeg sile av dette opp noe og tømme det tilbake. Tross alt så driver jo noen med åpen mesking, og å få inn luft skal jo være bra. Jeg har satt på kran på gjæringsspannet, og grumset går over nederste nivå på krana.
Det positive er at det virker som om jeg har gjort noe riktig. Jeg har brygga noen ferdige sett før, og der har det vært blopp.....blopp.....blopp....., mens det nå er bloppbloppbloppbloppbloppblopp
Konklusjonen er at meskekar er noe som virker forlokkende, er det en link til hvordan man bruker etc.?
Jeg plundra voldsomt med å holde jevn temperatur under meskinga, jeg brukte en 25 L. stålkjel på induksjon. Skjønte etterhvert at temperaturen i vannet slett ikke var jevnt fordelt. Tror jeg var oppe i 80° i vannet utafor meskeposen, mens til tider var det bare 60° i posen. Hva har det å si for resultatet?
Da jeg kjøpte malten glemte jeg å si at at jeg hadde bare 25 L. kjel, oppskrifta var ment for en kjel som var større. OG var 1063 og FG er 1018, men jeg endte på en OG på nærmere 1070. Målet var også 20 L. vørter men jeg fikk ut bare 17 L. Med en så høy OG så ser det ut til å bli veldig sterkt, pluss at jeg får mindre øl. Kan jeg tynne det ut med noen liter kokt/nedkjølt vann? Når skal jeg evt. gjøre det?
Når meskinga var ferdig plundra jeg noe voldsomt med meskeposen med masse søl og malt i vørteren. Jeg gjorde det på komfyren på kjøkkenet, og pga. vifta så sleit jeg med å få rent av posen. Dermed endte jeg opp med masse grums i vørteren, de nederste 3 litrene er grums. Kan jeg sile av dette opp noe og tømme det tilbake. Tross alt så driver jo noen med åpen mesking, og å få inn luft skal jo være bra. Jeg har satt på kran på gjæringsspannet, og grumset går over nederste nivå på krana.
Det positive er at det virker som om jeg har gjort noe riktig. Jeg har brygga noen ferdige sett før, og der har det vært blopp.....blopp.....blopp....., mens det nå er bloppbloppbloppbloppbloppblopp
Konklusjonen er at meskekar er noe som virker forlokkende, er det en link til hvordan man bruker etc.?