Min første egenkomponerte, innspill?

ClasM

Norbrygg-medlem
Hei og hallo alle sammen!
Er en nybegynner som nå har satt mine 3 første All Grain-sett og tenkte det var på tide å sette sammen en oppskrift selv.
Er veldig usikker på om jeg er i nærheten til å få til noe bra, så da tenkte jeg det var en god ide' å lufte oppskriften her hvor ypperste kompetanse ligger. Brygger på en BB 30 og satser på å få oppi 7 kg malt + 0,5kg sparaymalt for å øke OG litt. Humle har jeg valgt litt tilfeldig etter hva jeg har lest rundt på forumet her. Liker min IPA bitter og med mye humle, men er veldig usikker på mengden jeg har valgt.

Innspill tas i mot med takknemlighet :)

Bitter førstereis IPA Style: Unspecified Brewer: Clas Marberg
Statistics
Volume: 25 liters
Boil Volume: 30 liters
OG: 1074
BG: 1062
FG:
Alcohol: 7.3 % by vol.
Colour: 11 EBC (Golden)
Bitterness: 73 IBU
BU/GU: 0.98
Fermentables
Maris Otter Pale Malt5EBC6000g
Pale Malt 7 EBC7EBC1000g
Dry Light Extract8EBC500g
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.

Hops
Chinook 12.6%alpha35g60minutes
Chinook 12.6%alpha35g15minutes
Cascade 6.5%alpha20g1minutes
Chinook 12.6%alpha30g1minutes
Cascade 6.5%alpha80gdryhopped
Fermentation
Yeast: Safale US-05
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
 
Enig med Einar. Blir den for tørr blir bitterheten veldig skarp. Bruk lys krystall/karamellmalt, du får en del farge fra humlen også. Humletilsetningene ser bra ut. Mesketemp på rundt 67 grader er passe.
 
Tilbake
Topp