Per Øyvind
Norbrygg-medlem
Er nytt medlem og har mitt første brygg, en IPA, stående og ploppe akkurat nå. Min neste utfordring er en dry stout. Ved hjelp av Beer recipator og diverse kilder har jeg landet på ei oppskrift jeg håper dere vil gi meg tilbakemeldinger på. Det jeg forsøker på er en dry stout med en viss sødme, uten å føles "klissete". Jeg ønsker å kjenne bitterheten i munnen, og i tillegg få fram den litt brente kaffeaktige aromaen jeg liker ved en del stouter. Siden jeg er fersking, har jeg valgt å bruke ekstrakt + spesialmalt som jeg trekker i humleposer. Kjelen jeg bruker er ca. 18 liter, så jeg har planlagt en 12 liters vørter med påfyll av vann opp til 20 liter. Sjekk oppskrifta og kom med innspill. På forhånd, takk!
Bitterness: 41 IBU
OG: 1.057 FG: 1.014
Alcohol: 5.6% v/v (4.4% w/w)
Grain:
50g British crystal 70-80L
100g British chocolate
100g Roasted barley
50g Flaked barley
Boil: minutes SG 1.096 12 liters
3.6kg Light malt extract
Hops:
40g Target (12.5% AA, 60 min.)
30g Kent Goldings (5% AA, 5 min.)
London Ale - WYEAST XL 1028
Bitterness: 41 IBU
OG: 1.057 FG: 1.014
Alcohol: 5.6% v/v (4.4% w/w)
Grain:
50g British crystal 70-80L
100g British chocolate
100g Roasted barley
50g Flaked barley
Boil: minutes SG 1.096 12 liters
3.6kg Light malt extract
Hops:
40g Target (12.5% AA, 60 min.)
30g Kent Goldings (5% AA, 5 min.)
London Ale - WYEAST XL 1028